Vánoční resp.adventní Klub byl provoněn nejen vůní jehličí a vánočních dekorací z květinářství Eufloria, ale především vůní dobrot kuchařského mistra Miroslava Duška. Ale začněme pěkně popořádku.
Že nikdy není pozdě vánočně - a "trendy" vyzdobit byt či dům nás přesvědčila Daniela Vávrová z květinářství Eufloria, jehož název je spojením euforií a flóry resp. euforií z flóry :-). Bývalá učitelka angličtiny si nedala vzít svůj sen a tak má dnes svůj kamenný obchůdek, kde prodává, radí a doporučuje novinky i osvědčené recepty ze života květin. A jaké by měly nebo mohly být letošní Vánoce z pohledu módních trendů se můžete podívat na fotky níže.
V rubrice "Podaná ruka" nám Iva Černá a Šárka Kovárnová představily neziskovou organizaci DialogCB Jak je již patrno z názvu organizace, jde o to se domluvit :-), ale hlavně propojit sektor ziskový s tím neziskovým. V praxi to znamená nabídnout podnikatelům a firmám prověřenou neziskovou organizaci, které podnikatel či firma může pomoci a pro "neziskovky" je to možnost naučit se komunikovat a specifikovat své požadavky a potřeby, které nejsou vždy jen finanční - někdy pomůže jednorázový dar nebo pomoc odborníka, kterou právě může zaplatit někdo z tzv. komerční sféry. V neposlední řade spolupracuje Dialog CB také s orgánem sociálně právní ochrany dětí Magistrátu města České Budějovice. Jde o sbírku pro ty, kteří jsou ve finanční tísni a nemají prostředky na úhradu obědů pro své děti. DialogCB shání finanční prostředky a sociální pracovnice pomáhají vybrat rodiny a děti, kterým se ze sbírky obědy uhradí. Sbírce se daří a my přejeme ať pomůže mnoha dětem k tomu, co většina považuje za samozřejmost - teplému obědu.
Třešinkou na dortu prosincového Klubu byl hlavní host večera, Miroslav Dušek, který nám v rubrice "Splnit si svůj sen" vyprávěl svůj životní příběh. Bylo to obsáhlé a zajímavé vyprávění, které se jen velmi těžko shrnuje do několika málo vět. Jak sám pan Miroslav říkal, cesta k úspěchu byla vydlážděna tvrdou prací na sobě samém, díky které se však dostal do společnosti mnoha slavných osobností. Posledních deset let v Americe pracoval totiž v cateringové firmě v Miami, která patřila k jedné z nejlepších. Nejenom kvůli kvalitním pokrmům, ale i stoprocentní spolehlivosti. Díky této práci poznal americké celebrity, hudebníky i prezidenty. Několikrát připravoval jídlo pro Billa Clintona i Baracka Obamu. Byly to neskutečné zážitky, díky kterým si prý někdy připadal jako český Forrest Gump. Do Čech se vrátil jen díky své nové lásce a i když jeho původním záměrem bylo užívat v klidu důchodu :-), láska k vaření mu nedala a tak provozuje v Nových Hradech restauraci Rotunda. Na závěr snad jen dodám, že děkujeme panu Duškovi za vynikající variace občerstvení, které nám se svým kuchařským pomocníkem připravili a které bylo opravdovým chuťovým zážitkem.
Eva Hejduková
Program proběhlého večera najdete níže.