Pátek 9.11.2018
Na žádost mnohých z Vás dáváme k dispozici získané recepty na některé dobroty, které jste připravili na oslavu narozenin našeho Klubu R51 plus. Recept na sušenky, které jste ochutnali při otevření Informačního a popradenského centra na Vás bude čekat v prosincových LEDAX Novinách.
Abychom učinili zadost GDPR, jména oněch dam, které nám recepty poskytly, uvedeme pouze iniciálami
Dýňová roláda od J.P.
Suroviny:
3 celá vejce
200 g cukru krupice
150 g dýňového pyré
80 g pol.mouky
1 lžička prášku do pečiva a 1 lžička skořice
špetka soli
Postup:
Nejprve si uděláme pyré - dýni nakrájíme na proužky, dáme na pečící papír do trouby na 40 minut cca 180 st.C.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a pak přidáme pyré a nakonec ostatní suroviny. Na plech dáme pečicí papír a na něj rozetřeme těsto. Pečeme asi 12 minut na 180 st.C. Připravíme si další kus papíru, potřeme ho trochou vody.
Upečenou roládu přendáme vrchem na čistý papír a z rolády stáhneme upečený papír a roládu srolujeme.
Po vychladnutí plníme šlehačkou. Dobrou chuť přeje J. P.
Jablečný koláč od B.S.
3 celá vejce
a 1,5 hrnku cukru krupice - vyšlehat do pěny
1 hrnek oleje
1 hrnek jogurtu
2,5 hrnku hladké mouky + kypřící prášek
1/2 těsta nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě 160 - 180 st.C 15 a 20 mon., dokud se neudělá kůrka.
1,5 kg jablek nadrobno nakrájet, rozložit na těsto, posypat vanilkovým cukrem a skořicí, dle chuti přidat rozinky a vl. ořechy, zalít zbytkem těsta a vrátit do trouby na 30 - 40 minut.
Horké posypat moučkovým cukrem s vanilkou. Dobrou chuť přeje B.S.